Nyheter från CoreCode

CoreCode International -
Det är fortfarande sommar :) Gör som många andra använd del av ledigheten till inspirerande reflektion och självccoaching. Coaching för hållbart resultat innehåller ofta stegen: reflektion, insikter, ökad medvetenhet, experimenterande, vald handling, bygga nya stärkande vanor. Här kommer lite inspiration för del 2(3): - Vad har du blivit medveten om om dig själv denna vår och sommar? - På vilket sätt har eller kan detta påverka dig? - Vad har du för konkreta idéer för att ta dig närmare det du längtar efter, vill ha mer av? Svara gärna på frågorna genom att skriva, s k journaling. Fortsatt trevlig sommar och på återhörande! Och läs gärna mer om vår coachutbildning Inner & Outer Management: http://corecode.se/corecode-academy/coachutbildning-inner-and-outer-management

Inner & Outer Management Internationell | CoreCode

En gedigen och unik coachutbildning för dig om vill utvecklas i din yrkesroll, och som människa. Oberoende av hur mycket erfarenhet du redan har av att arbeta med människor och att coacha, så får du i denna coachutbildning möjlighet att träna upp dina kommunikations- och coachfärdigheter till en hel...

 
CoreCode International -
Äntligen sommar! Det är sommaruppehåll för många, så även för Coachutbildning Inner & Outer Management. Gör som många andra använd del av ledigheten till inspirerande reflektion och självccoaching. Coaching för hållbart resultat innehåller ofta stegen: reflektion, insikter, ökad medvetenhet, experimenterande, vald handling, bygga nya stärkande vanor. Här kommer lite inspiration: - Vad har du gjort och varit under våren som du är glad/stolt över? (Stort och smått.) - Om du skulle välja något som du skulle vilja ha gjort annorlunda, vad skulle det vara? (Stort och smått.) - Vad får du för insikter om dig själv utifrån ditt reflekterande? - Vad vill du göra för att fira och uppskatta dig själv? Svara gärna på frågorna genom att skriva, s k journaling. (://www.lifehack.org/articles/lifestyle/6-ways-journaling-will-change-your-life.html) Trevlig sommar! Och på återhörande! PS: Här kan du läsa mer om vår coachutbildning: http://corecode.se/corecode-academy/coachutbildning-inner-and-outer-management DS

Inner & Outer Management Internationell | CoreCode

En gedigen och unik coachutbildning för dig om vill utvecklas i din yrkesroll, och som människa. Oberoende av hur mycket erfarenhet du redan har av att arbeta med människor och att coacha, så får du i denna coachutbildning möjlighet att träna upp dina kommunikations- och coachfärdigheter till en hel...

 
CoreCode International -
Speglade beteenden, växande deltagare och en alldeles egen regnbåge. Vilka skatter månne vår THE-grupp finna och ta med sig hem från denna vecka?!
 
CoreCode International -
Vad är det som gör arbetet med ledarskap så spännande och vad är egentligen målet? Hör Magdalena Helander, Kurt Karlsson, Niclas Folkesson & Kara Posse berätta!

Att vara & verka olika

Vad är det som gör arbetet med ledarskap så spännande och vad är egentligen målet? Hör Magdalena Helander, Kurt Karlsson, Niclas…

 
CoreCode International -
Som ledare kan du nå bättre resultat genom att känna till hur hjärnans hot- och belöningssystem fungerar. – Det handlar både om att främja kreativitet, innovation, motivation och effektivitet, men framför allt om människors välmående, säger Eva Selleck, ledarskapskonsult.

Maximera belöning – minimera hot | CoreCode

– Det handlar både om att främja kreativitet, innovation, motivation och effektivitet, men framför allt om människors välmående, säger Eva Selleck, ledarskapskonsult.

 
CoreCode International -
Som chef och ledare vill du förstås uppnå goda resultat och ha medarbetare som utvecklar både sig själva och verksamheten. Här berättar Magdalena Helander mer om vår utbildning Förtroendefullt Samarbete!

Förtroendefullt samarbete

Vill du veta mer? Läs om vår utbildning i Förtroendefullt samarbete! http://corecode.se/oppna-utbildningar/fs-fortroendefullt-samarbete

 
CoreCode International -
 
CoreCode International -
Grattis till världen - här är två nyexade JGL-handledare. Och grattis till er, Charlotte Axelsson och Michael Szendof Carlsson - ni är grymma (i positiv bemärkelse 😜)
 
CoreCode International -
Du som ännu inte har gått JGL - denna fantastiska kurs, välkommen! http://corecode.se/oppna-utbildningar/jgl-jamstalldhet-genus-och-ledarskap ....som lite extra krydda kommer här en liten rapport från dag 3: Ökad medvetenhet är den viktigaste nyckeln för att kunna förändra! Grymma JGL-uppgifter, så ambitiösa och viktiga och intressanta! Och så mycket genusmarinad vi alla får lära av och om. En sammanfattning: ...De coola jobben inom byråvärlden har män, var tesen. Ja, visade spaningen. Och så fick samma deltagaren en mer närliggande insikt: så här ojämställda böcker jag läser för mina barn; av 72 barnböcker i bokhyllan är 2 genusneutrala. Vad får det för konsekvenser för deras idéer och framtida val? Nu ska den deltagaren bli författare; ser fram emot! :) ...i arbetsrehab går ej subventionerade jobb till kvinnor är timanställning vilket innebär krav på egen ekonomisk komplettering för att få till en fungerande ekonomi. Männen går till heltid. Det visade sig också att kvinnorna ÖHT inte fått fråga om att ta traditionellt manliga jobb. Kanske nya rutiner nu! ...Vem får och tar taltid på en reflektionsrunda under kurs? Vem bestämmer att gruppen (12 personer) är klar och vilka bekräftar vilka tidigare talare? Svar: männen. Helt i linje med forskningen som visar att om tex kvinnorna pratar 3 minuter och männen pratar 7 minuter är upplevelsen hos alla att kvinnor och män har pratat lika länge. Konsekvenser för påverkan och inflytande?! På kurs och i arbetslivet! ...Var är kvinnor och män chefer inom Västra Götalandsregionen? Totalt är 70% av alla chefer kvinnor. Men... ju högre chefsmandat en får, desto fler män. Nästan dubbelt så många män (62%) som kvinnor (36%) erbjuds plats på chefskandidatprogammet. Av de nominerade var 73% kvinnor och 27% män. Glastaket och genussystemet i praktiken: mannen som norm och isärhållandets princip! ...Och så är det himla bra att få en genusspegel i fejset. Hur ser det ut med jämställdheten i CoreCodes handledarnätverk? Av dem som presenteras på vår hemsida är 63% kvinnor och 37% är män. Fördelningen bland dem som har bakgrund i offentlig sektor visar att männen är/har varit militärer och kvinnorna jobbar/har jobbat i vården. I sina presentationer trycker männen i högre grad på statuspositioner och kvinnor trycker på mjukare erfarenheter. En del att jobba på. Tack!

JGL - Jämställdhet Genus Ledarskap | CoreCode

Behovet av kunskap om jämställdhet och jämlikhet ökar i takt med att jämställd- hetsfrågorna tas på allvar och ord ska övergå till handling i företag och organisationer.

 
CoreCode International -
Ständig feedback, en kultur som tillåter misstag och en nätverksstruktur. Se där några av de tydliga trenderna i ledarskapet just nu, enligt Cissi Elwin på tidningen Chef.

5 starka trender i ledarskapet just nu

Cissi Elwin har intervjuat finalisterna till Chefgalan och slås av fem starka trender inom ledarskap – som går rakt emot auktoritära beteenden i världen just nu. ”Utvecklingen går framåt. Det gäller bara att se det.”

 
CoreCode International -
Är du nyfiken på vår utbildning Förtroendefullt samarbete? Den 9 juni får du veta allt du behöver veta om du deltar i vårt kostnadsfria webbinarium 8:30 – 9:15. Välkommen med din anmälan!

Registration

Välkommen till vårt kostnadsfria webbinarium! Få ett smakprov på utbildningen Förtroendefullt samarbete - Hur du kan skapa ett effektivt samarbete och långsiktigt goda relationer.

 
CoreCode International -
Med regnbågsstrumpor och känslor i alla färger och former; THE-resan fortsätter framåt