Referenser - så här tycker våra deltagare

THE  - The Human Element & FS - Förtroendefullt Samarbete

Dessa kurser är de bästa jag har gått. Bär med mig så mycket självupplevt. Det finns inga andra kurser, som jag har gått, som kommer i närheten av dessa. Verktygen jag har fått som jag bär med mig i varje situation. Jag funderar och värderar hela tiden.

Upplever konceptet som fantastiskt och handledarna har varit helt otroliga framförallt i att vägleda mig och övriga i att förstå olika signaler och upplevelser. Stor eloge till Inger Johanne, Kurt, Siv och Michael!!!

Ann Maliniak, Sakkunnig Utbildning/Manager Education, LIF - de forskande läkemedelsföretagen

 

Tror det hade varit bra om hela arbetsplatser/avdelningar/grupper får gå samma utbildning, så jag inte blir ensam i att försöka ändra tankesätt och handlingar. Verktygen till de olika elementen var bra och nyttiga.

Joakim Gustavsson

 

Tack till er alla som, enligt mitt sätt att se på det, bidrog till en atmosfär av öppenhet, generositet, trygghet och nyfikenhet – vilket gav åtminstone mig möjlighet till eftertanke och reflektion utifrån både mina egna och andras erfarenheter, uttryck och tankesätt.

Jag tycker om att känna att jag utvecklas och blir bättre på ”att vara jag” – samt att bättre förstå vad detta ”att vara jag” egentligen innebär/kan innebära.. ;-)


Så här i efterhand kan jag känna att, det att vi fått möjlighet att ägna en hel arbetsvecka åt vårt eget inre och hur vi kan/vill/bör(?) visa det – med hjälp av varandra – det känns faktiskt lite lyxigt! En lyx man sannolikt borde ägna (kanske hänge är ett bättre ord) sig åt lite oftare, på ett liknande metodiskt och genomgripande sätt. Som en ”reality check” i ens eget liv, som ibland annars tenderar att rusa ifrån kanske utan att man är riktigt medveten om det – helt plötsligt kanske man blivit någon eller framställer sig som någon man inte vill vara eller framstå som… Och det vore ju tråkigt om det blev så, tänker jag ;-)

Erik

 

UGL - Utveckling Grupp och Ledare  

UGL utbildningen var ungefär som att få se en film av sig själv spelas upp på en tv, trycka på paus för att sedan analysera det som pågår. Väldigt intressant och givande kurs! Jättebra kursledare och proffsig miljö. Kan starkt rekommendera andra till att gå UGL då den har hjälpt mig oerhört mycket i min projektledarroll.

Simon Hedberg, projektledare,  ADME AB

 

Det upplevelsebaserade upplägget med innehåll och process, tillsammans med gruppens individer och handledarnas expertis, fick mig att se nya saker. UGL-kursen har pushat mig i den riktning jag vill fortsätta mot med större inre trygghet. Sammanfattat skulle man kunna beskriva UGL som  en utmanande och motiverande kurs som konkretiserar gruppdynamik och mitt agerande i grupp som deltagare och ledare.

Mattias Klingberg, Design Engineer/PLM & CAD Specialist, SWEP International AB

 

UGL in English - Development of Group and Leader  

 

It is a very good course. It will take you on a inner journey and give you memories for life!
The course is very valuable in terms of opening your mind and senses and how you interact within a group.
    
What do you think of the exercises and assignments that you caried through during the course?
Tough, funny, scary, inconvenient etc
The course helped me to understand more about myself as a person as well as my behavior in different situations. In fact, during the UGL I've discovered parts of me that I was not aware of before. The course also helped me to enhance my interaction with others as it gave me different points of view and ideas that will be of use to me in my daily life. One of the biggest points that I will take with me is the importance of the reflection process. I really believe that this course helps to open the mind of people and the growth andimprovement of the relations in life.

Sava Cederholm, Handledare/Kvalitetsledare, Vård- och Omsorgsförvaltningen Helsingborg

 

FS - Förtroendefullt Samarbete

Vi gick Förtroendefullt Samarbete tillsammans 2012 och tog med oss nya insikter och konkreta nycklar i hur vi bygger långsikta relationer och även hur vi löser såväl interna som externa konflikter som vi använder oss av än idag.

Staffan Taylor och Richard Gustafsson, Co-Founders av Forza of Sweden (forzaofsweden.se)

 

FS i förändringsarbete - anpassat uppdrag

Vi genomförde Förtroendefullt Samarbete med all personal i företaget under våren 2014. Vårt syfte var att tydliggöra, stärka och utveckla vår samarbetskultur och effektivisera vår verksamhet. Det var en bra investering som har gett tydliga effekter utifrån vårt syfte.

Kerstin Gudmunds, HR chef på Sala Sparbank

 

Att leda för jämlikhet - anpassat uppdrag


Vi vill uttrycka ett stort tack till Magdalena Helander för hennes arbete inom Jämlika Landskrona och i Landskrona stad, och kan varmt rekommendera henne när det gäller stöd i förändringsprocesser, ledarskapsutveckling eller jämställdhets- och jämlikhetsarbete. Vill man ha en kompetent, inspirerande, kunnig och engagerad konsult kan man plocka någon på måfå bland de många konsultbolag som sysslar med management och förändringsarbete. Vill man ha någon som dessutom har det där lilla extra som verkligen gör skillnad och skapar förändring, då tycker vi att man ska välja Magdalena Helander och CoreCode.

Magdalena har med stor professionalitet, ödmjukhet och kunskap genomfört en omfattande kompetensutveckling av samtliga Landskrona stads närmare etthundrasextio chefer.


Malin Hansson, Projektledare
Hannes Frizén, Jämlikhetsutvecklare, Landskrona stad

Tack för en jättebra utbildning! Jag har aldrig haft någon större energi i jämlikhetsfrågan egentligen – den har liksom legat där och skvalpat bredvid allt det där andra. Efter denna utbildning upplever jag ämnet som högaktuellt och vi kommer direkt att integrera det i hemvårdens verksamhetsplan för 2013. Så – tack för att ni öppnat mina ögon.

 

Lena Landström, Områdeschef Hemvård Omsorgsförvaltningen Landskrona stad

 

Förändringsarbete / chefsutveckling - anpassat uppdrag

Syfte/ med utbildningen: Att stärka det personliga ledarskapet och skapa samsyn kring uppdrag, förhållningssätt och ansvar.
Exempel på vad det gett så här långt: Öppen dialog mellan ledning och enhetschefer.  Ökad tydlighet kring roll och ansvar och vad det innebär att som enhetschef vara en del av ledningen och mer effektiva möten. Fler chefer vågar ta upp obekväma frågor och be om hjälp. Mer konstruktiva och utvecklande samtal med medarbetare.

Ulla Thorslund, Stadsdelsdirektör på Hässelby Vällingby Stadsdelsförvaltning