Referenser - så här tycker våra deltagare


UGL - Utveckling Grupp och Ledare

UGL utbildningen var ungefär som att få se en film av sig själv spelas upp på en tv, trycka på paus för att sedan analysera det som pågår. Väldigt intressant och givande kurs! Jättebra kursledare och proffsig miljö. Kan starkt rekommendera andra till att gå UGL då den har hjälpt mig oerhört mycket i min projektledarroll.

Simon Hedberg, projektledare,  ADME AB
 

Det upplevelsebaserade upplägget med innehåll och process, tillsammans med gruppens individer och handledarnas expertis, fick mig att se nya saker. UGL-kursen har pushat mig i den riktning jag vill fortsätta mot med större inre trygghet. Sammanfattat skulle man kunna beskriva UGL som  en utmanande och motiverande kurs som konkretiserar gruppdynamik och mitt agerande i grupp som deltagare och ledare.

Mattias Klingberg, Design Engineer/PLM & CAD Specialist, SWEP International AB

     Citat från deltagare

 • ”Vill man ha personlig utveckling på riktigt är kursen fantastiskt bra”
 • Alla behöver nog gå UGL egentligen”
 • ”Oslagbart när det gäller personlig utveckling och av ledarskapet”
 • ”Kommit till fantastiska insikter, både om mig själv och om hur grupper fungerar och reagerar”
 • ”Otroligt värdefullt att stärka sin ledarskapsroll och insikter i sig själv som ledare och medlem i en grupp”

THE - The Human Element

Dessa kurser är de bästa jag har gått. Bär med mig så mycket självupplevt. Det finns inga andra kurser, som jag har gått, som kommer i närheten av dessa. Verktygen jag har fått som jag bär med mig i varje situation. Jag funderar och värderar hela tiden.
Upplever konceptet som fantastiskt och handledarna har varit helt otroliga framförallt i att vägleda mig och övriga i att förstå olika signaler och upplevelser. Stor eloge till Inger Johanne, Kurt, Siv och Michael!!!

Ann Maliniak, Sakkunnig Utbildning/Manager Education, LIF - de forskande läkemedelsföretagen
 

Tror det hade varit bra om hela arbetsplatser/avdelningar/grupper får gå samma utbildning, så jag inte blir ensam i att försöka ändra tankesätt och handlingar. Verktygen till de olika elementen var bra och nyttiga.

Joakim Gustavsson
 

Tack till er alla som, enligt mitt sätt att se på det, bidrog till en atmosfär av öppenhet, generositet, trygghet och nyfikenhet – vilket gav åtminstone mig möjlighet till eftertanke och reflektion utifrån både mina egna och andras erfarenheter, uttryck och tankesätt. Jag tycker om att känna att jag utvecklas och blir bättre på ”att vara jag” – samt att bättre förstå vad detta ”att vara jag” egentligen innebär/kan innebära ;-)

Erik

     Citat från deltagare

 • "En otroligt bra kurs ! Ett sätt att leva och förhålla sig till livet !"
 • "Fick många lite oväntade insikter om mig själv och verktyg för att förstå mig själv och andra bättre."
 • "Jag fick inblick i mitt agerande på andra sätt med hjälp av mina kurskompisar och handledare. Fick svar på varför jag reagerar som jag gör."
 • "Fick insikter om vad som gör att jag begränsar min utveckling."
 • "Jag kommer att våga ta för mig mer. Ser redan resultat."

FS - Förtroendefullt samarbete

Vi gick Förtroendefullt Samarbete tillsammans och tog med oss nya insikter och konkreta nycklar i hur vi bygger långsikta relationer och även hur vi löser såväl interna som externa konflikter som vi använder oss av än idag.

Staffan Taylor och Richard Gustafsson, Co-Founders av Forza of Sweden (forzaofsweden.se)

     Citat från deltagare

 • "Gav ett bestående intryck, vilket alltid inte är fallet"
 • "Mycket värdefull därför att tankesätt och metoder går att använda såväl i det lilla som i det stora sammanhanget".
 • "Fokus på samarbete men gav möjligheten att reflektera över sina egna reaktioner och hang-ups."
 • "Uppskattar verktyg som ger perspektiv. Väldigt användbart i mitt arbete. Intressant att få lära mer om FIRO."
 • "Nyttigt att titta på försvarsbeteenden."

JGL - Jämställdhet Genus och Ledarskap

"Handledare som gör det svåra lätt, smittar av sig av sin entusiasm och är kunniga och respektfulla när vi andra kanske inte kan allt och hamnar i en motstånd. Trodde det här med jämställdhet var tråkigt. Det var ju kul"

"Det här ämnet blir mer aktuellt för varje dag. Bra med 2 + 2-upplägget, det ger utrymme att verkligen utforska, lära och integrera lärandet."

"Har fått fakta och verkliga argument  för att själv kunna föra samtal om och jobba med de här frågorna, både på jobbet och privat."

Citat från tre deltagare

 

 

 

     Fler deltagarcitat

 • Bra att nu förstå bakomliggande orsaker till jämställdhetsfrågorna och genus
 • Har nu fått omprövat gamla fördomar
 • Fick genom fakta flera insikter. Fördjupad kunskap i dessa aktuella frågor.
 • Har fått nya glasögon. Trodde inte att skillnaderna fortfarande var så stora
 • Det är bra att få frågorna belysta ur ett bredare perspektiv.

Coachutbildning Inner & Outer Management

"Denna utbildning har gett mig stora insikter om mig själv och hur jag kan kommunicera tydligare. Jag kan lyssna bortom orden och lättare se en gemensam målbild med de personer jag interagerar med.
Detta ha styrkt mig på den professionella arenan med mina internationella kunder och hjälpt mig att bli mer framgångsrik som ledare och affärsman, och dessutom som pappa!"
Johan - företagsledare

     Citat från deltagare

 • "Coaching och ett coachande förhållningssätt är ett av de mest kraftfulla verktyg jag stött på."
 • "Kunde inte drömma om att det fanns ett så fantastiskt ramverk att hålla sig i hela vägen!
 • "Väldigt bra upplägg - att det var över flera månader gjorde att vi hann träna mycket mellan gångerna vi sågs, så värdefullt"
 • "Efter denna coachutbildning har jag äntligen kunnat frigöra tid för mer strategiskt och visionärt arbete"
 • "Numera ser jag fram emot att gå till jobbet och känner mig nöjd när jag går hem…"

GZHA - Green Zone Health Adventure

Kursen gav mig djupare förståelse för orsaken till de mentala hinder jag fortfarande bär inom mig trots tidigare resor i personlig utveckling och utforskandet av mina försvarsbeteenden. Jag fick på ett mjukt sätt utforska ursprunget till mina rädslor genom att få uppleva med kroppen och kreativt skrivande. Metoder som i detta utforskande släppte fram en ny kraft och riktning på vad jag vill skapa mer av framåt i mitt liv. Jag går tillbaka till mina anteckningar från kursen när jag känner att jag tappar tråden och faller in i gamla mönster.
För vem bestämmer när det är min tur att leva? Vem bestämmer om mina känslor är berättigade? Vem bestämmer om vilka val jag vill göra? Om inte jag? Jag har makten att skriva om mitt liv. Och den upplevelsen är för mig att vara full av liv.

Vivianne Thomsson, Lic. Trainer The Human Element®& Radical Collaboration®
Ledarutveckling, Processledare, Coach och Vägledare, Jagutveckling AB

 

I, for one, need help from time to time to really let go, relax and listen to my own voice. The GZHA was this and also a learning experience framed with kindness, by a facilitators' team that I deeply trust. It was the exhilarating experience of a thorough and new process, unexpected ways of getting to express myself, sitting in the grass, swimming in open water... and an unbelievable amount of gifts. I arrived at the course 6 months pregnant, rather tired and somewhat worried. When I left, something had shifted and I really appreciate the focus I had in the following months.

Magdalena Musiala, facilitator and trainer

     Citat från deltagare

 • "En av de mest värdefulla veckorna i mitt liv"
 • "Så spännande det där med våra försvarsbeteenden"

UGL in English - Development of Group and Leader

It is a very good course. It will take you on a inner journey and give you memories for life!
The course is very valuable in terms of opening your mind and senses and how you interact within a group.
    
What do you think of the exercises and assignments that you caried through during the course?
Tough, funny, scary, inconvenient etc
The course helped me to understand more about myself as a person as well as my behavior in different situations. In fact, during the UGL I've discovered parts of me that I was not aware of before. The course also helped me to enhance my interaction with others as it gave me different points of view and ideas that will be of use to me in my daily life. One of the biggest points that I will take with me is the importance of the reflection process. I really believe that this course helps to open the mind of people and the growth andimprovement of the relations in life.

Sava Cederholm, Handledare/Kvalitetsledare, Vård- och Omsorgsförvaltningen Helsingborg

Onlineutbildning och webbinarium

Citat från tidigare deltagare

”Det var en väldigt varm och generös stämning under vårt virtuella möte. Tack vare att vi kunde se varandra och bara var sex deltagare kändes det tryggt att dela med sig av sina erfarenheter, trots att vi befann oss på olika platser. Jag fick flera kloka, konkreta och användbara tips.”
 

”Det fungerade väldigt bra med den virtuella gruppen. Jag uppskattade resonemanget kring mitt problem. Även att lyssna och bidra till reflektioner kring de andras problem var väldigt värdefullt. Ger insikt, förståelse och känsla för hur andra känner. Inser hela tiden att många sitter med samma problem.”
 

”Jag trodde inte att det kunde vara så dynamiskt med tanke på att vi satt vid var sin dator. Jag drogs snabbt in i diskussionen. Att höra mig själv prata om mitt dilemma och lyssna på andra i gruppen blev för mig ett sätt att komma vidare.”
 

”Efter webbinariet fick jag energi för att ta tag i och hitta en bra lösning på ett problem som jag länge hade grubblat över. De handlingarna fick positiv respons hos mina medarbetare.”

 

FS i förändringsarbete - riktat uppdrag

Vi genomförde Förtroendefullt Samarbete med all personal i företaget under våren 2014. Vårt syfte var att tydliggöra, stärka och utveckla vår samarbetskultur och effektivisera vår verksamhet. Det var en bra investering som har gett tydliga effekter utifrån vårt syfte.

Kerstin Gudmunds, HR chef på Sala Sparbank

Att leda för jämlikhet - riktat uppdrag

 Vi vill uttrycka ett stort tack till Magdalena Helander för hennes arbete inom Jämlika Landskrona och i Landskrona stad, och kan varmt rekommendera henne när det gäller stöd i förändringsprocesser, ledarskapsutveckling eller jämställdhets- och jämlikhetsarbete. Vill man ha en kompetent, inspirerande, kunnig och engagerad konsult kan man plocka någon på måfå bland de många konsultbolag som sysslar med management och förändringsarbete. Vill man ha någon som dessutom har det där lilla extra som verkligen gör skillnad och skapar förändring, då tycker vi att man ska välja Magdalena Helander och CoreCode.
Magdalena har med stor professionalitet, ödmjukhet och kunskap genomfört en omfattande kompetensutveckling av samtliga Landskrona stads närmare etthundrasextio chefer.

Malin Hansson, Projektledare
Hannes Frizén, Jämlikhetsutvecklare, Landskrona stad

 

Tack för en jättebra utbildning! Jag har aldrig haft någon större energi i jämlikhetsfrågan egentligen – den har liksom legat där och skvalpat bredvid allt det där andra. Efter denna utbildning upplever jag ämnet som högaktuellt och vi kommer direkt att integrera det i hemvårdens verksamhetsplan. Så – tack för att ni öppnat mina ögon.

Lena Landström, Områdeschef Hemvård Omsorgsförvaltningen Landskrona stad

Genusmedvetet och normkritiskt ledarskap

Chefsutbildning - riktat uppdrag

Landskrona stad
-Att leda för jämlikhet-

" Vi vill uttrycka ett stort tack till Magdalena Helander för hennes arbete inom Jämlika Landskrona och i Landskrona stad, och kan varmt rekommendera henne när det gäller stöd i förändringsprocesser, ledarskapsutveckling eller jämställdhets- och jämlikhetsarbete. Vill man ha en kompetent, inspirerande, kunnig och engagerad konsult kan man plocka någon på måfå bland de många konsultbolag som sysslar med management och förändringsarbete. Vill man ha någon som dessutom har det där lilla extra som verkligen gör skillnad och skapar förändring, då tycker vi att man ska välja Magdalena Helander och CoreCode.

Magdalena har med stor professionalitet, ödmjukhet och kunskap genomfört en omfattande kompetensutveckling av samtliga Landskrona stads närmare etthundrasextio chefer."

- Malin Hansson, Projektledare
- Hannes Frizén, Jämlikhetsutvecklare, Landskrona stad

Förändringsarbete / chefsutvekling - riktat uppdrag

Syfte/ med utbildningen: Att stärka det personliga ledarskapet och skapa samsyn kring uppdrag, förhållningssätt och ansvar.
Exempel på vad det gett så här långt: Öppen dialog mellan ledning och enhetschefer.  Ökad tydlighet kring roll och ansvar och vad det innebär att som enhetschef vara en del av ledningen och mer effektiva möten. Fler chefer vågar ta upp obekväma frågor och be om hjälp. Mer konstruktiva och utvecklande samtal med medarbetare.

Ulla Thorslund, Stadsdelsdirektör på Hässelby Vällingby Stadsdelsförvaltning

Interkulturell kompetens - riktat uppdrag

“The course “Cooperation Challenges in the relationship with Eastern Europe” was a very interesting eye-opener on the ways to best collaborate with colleagues with a different culture. The training was very interactive, dynamic and lead by skilled and motivated trainer. The methods used were varied and helped getting both an intellectual perception as well as a “feeling” on the cultural differences.

Philippe Rolland,
Senior Solution Architect – Engagement Practice Management System
Ericsson AB, RECA


Under workshop med vårt utländska dotterbolag, lyckades Inna Saxe på ett imponerande sätt balansera diskussionerna kring svenska och internationella kulturskillnader i affärslivet. Att lyfta fram och kalibrera förväntningar på varandra och jämtemot internationella systerbolag, hjälper oss att samarbeta mer effektivt."  

Henrik Perbeck
Managing Director
Dometic Emerging Europe