En THE handledares betraktelse

”Vad får dig att orka hålla på som THE handledare är en fråga som ofta återkommer från deltagare på våra kurser? Det är ju långa dagar och många deltagare att hålla reda på, hur klarar du av att hålla fokus och vara närvarande på det sätt som du gör? Det verkar som om du kommer ihåg allt vi säger och när vi har sagt det. Jag kommer inte ens ihåg vad jag själv har sagt bara för en liten stund sedan:”

För mig är det en fantastisk förmån att återkommande få följa människor under fem dagar i deras utforskande av sig själva, de strategier de har i möten mad andra människor, deras rädslor, försvar och hur de på ett kärleksfullt sätt kan öka sin medvetenhet och förståelse för sig själva och andra.
När allt detta sker är det inte så svårt att vara ödmjukt närvarande och finnas med som stödjande resesällskap.

Vid uppföljningsdagen efter ca 6-7 månader som ingår i våra THE-veckor, är det både spännande och härligt att få lyssna till berättelser om hur veckan påverkat till att göra fler medvetna, hjälpsamma och hälsosamma val som bidrar till ett bättre liv. Deltagarna berättar hur de bejakar sig själva, har fortsatt utveckla relationen både med sig själva och andra och tar sig mer tid att reflektera över vad som är viktigt.

En deltagare uttryckte:

”Jag fick mycket återkoppling med anknytning till min personliga förändringsprocess efter THE. Gåshud fick jag vid ett möte med ett par tidigare kollegor, en av dem som jag har nära samarbete med utanför mitt ordinarie arbete ger mig en återkoppling om min ”förändring” så jag blir helt överväldigad. Och även några jag haft som chefer ser förändringar och ger återkoppling som träffar mitt i hjärtat med glädje
Tack till dig Kurt och till dig Magdalena som supportat och funnits där under THE veckan.”


Alla upplevelser och insikter från deltagare bär jag med mig som underbara minnen och som ett kvitto på vad ett nyfiket och kärleksfullt utforskande kan göra, så det kanske inte är så märkligt att jag ser det som en förmån att få vara med och uppleva det som sker och att det ger massor av energi, glädje och förundran.

Kurt Karlsson

Nyfiken på THE?

THE - The Human Element.
Vill du bli tryggare som person och som ledare?
Ta gärna kontakt med vår kursbokning!
Läs mer

 

THE referenser

Här kan du läsa om och lyssna på vad några av våra tidigare deltagare tycker och vad de upplevt!
Referenser