THE utbildning - så här tycker våra deltagare

Utbildningen infriade alla mina förväntningar. Jag insåg att jag har ett stort självförtroende när det gäller prestation, men inte lika hög självkänsla. Jag ville ta reda på varför jag tror att jag måste prestera hela tiden och inte vara omtyckt för den jag är.
Efter utbildningen har jag sagt upp mig från jobbet och startat eget. Jag insåg att jag hade ett välbetalt jobb, hus och familj, men att jag inte var lycklig och att jag måste göra något åt det. Nu har jag gjort det och känner mig mycket nöjdare.
Jag har fått med mig ett lugn och tänker mer med hjärtat än med hjärnan. Jag fattar beslut utifrån vad jag vill, inte utifrån vad andra förväntar sig.
Varenda människa borde gå den här utbildningen.
Det handlar inte om att lära sig en massa saker utan om att känna.

Annika Schyler, chef process och kvalitet, Länsförsäkringar Skåne
(våren 2018)


Känslan när veckan var slut var att den här utbildningen bör ju varenda människa gå. Det är en bred utbildning som innebär en personlig utveckling där du lär känna dig själv, inte bara kopplat till ditt arbete utan till hela livet.
Jag insåg hur mycket försvar vi har som kan leda till ohälsa, stress, ångest och depression. Och hur viktigt det är att vi vågar vara oss själva. Det är något jag tar med mig i min roll som stresscoach.
Jag har jobbat som chef i 15 år och sett så många som mår dåligt. När människor drabbas av utmattning, depression och ångest, får de ofta gå hem och vila och så kommer de tillbaka utan att något har förändrats eller att de själva har förändrat sitt beteende. Nu vill jag testa något annat för att få människor att må bra. Jag vill bli pusselbiten mellan sjukvården och arbetsplatsen.

Angelica Bill, stresscoach Gotland  (våren 2018)


Under utbildningen fick vi mycket tid att verkligen reflektera över hur man är som person och hur man reagerar i olika situationer. Inför större beslut har jag också fått en större förståelse inför andras  reaktioner och genom det vara mer förberedd alternativt taktisk.
Det bästa var att vi som gick utbildningen kom från så många olika arbetsplatser och var i olika åldrar. Vi lärde oss väldigt mycket av varandra genom att dela med oss av våra erfarenheter.
Jag är tekniker och jobbar med att räkna fram saker, lösa problem och hålla tider. Här fick vi utmana oss själva och hålla på med känslor. Det är inget jag gör till vardags. Den stora behållningen är nog insikten att jag förstår mig själv i olika situationer.

Lars Mårtensson, gruppchef Forsmarks Kraftgrupp  (våren 2018)


The Human element gav mig väldigt mycket. Utbildningen har gjort att jag kan göra mer aktiva val eftersom jag har fått en ökad självinsikt. För mig blev det tydligt var jag läcker energi. Det handlar om att komma så nära sig själv, så att man kan göra mer medvetna val och sluta att bara hänga med. Jag oroar mig inte längre för vad andra tycker utan utgår från mig själv på ett helt annat sätt.  Jag lägger mer energi på det som är viktigt för mig på riktigt och mindre på det som är oviktigt.

Under THE-veckan gör du en djupdykning in i dig själv och även om du kastar dig ut på djupt vatten känns det tryggt tack vare handledarna, Kurt och Magdalena som var fantastiska.

Erika Jägbeck, HR-specialist Försäkringskassan   (våren 2018)


Det var en fantastisk resa att gå The Human Element. Jag har kommit underfund om mitt eget agerande i vissa saker som har hänt i mitt liv och börjat reflektera lite mer över vad jag gör och varför. Jag inser att jag har gått omkring med mycket föreställningar om hur det är, som kanske inte alltid stämmer med verkligheten. Nu har jag fått verktyg som gör att jag frågar istället för att gissa.
I de nära familjerelationerna börjar jag också göra mer medvetna val när det gäller vad som är mitt ansvar och vad som är någon annans. Jag inser att det inte är farligt att säga nej till sådant om bara ger mig ett ökat stresspåslag.
I och med THE har jag fått svar på frågor som har legat och gnagt i det undermedvetna och det har gett mig ett nytt lugn. Jag har blivit medveten om mina egna rädslor. Jag tycker att man ska gå THE för att utforska sig själv och ta reda på vad man kan göra för sig själv för att må bra.

Iréne Bjerkemo, handledare hos Svenska Lottakåren  (våren 2018)

 

     Citat från deltagare

  • "En otroligt bra kurs ! Ett sätt att leva och förhålla sig till livet !"
  • "Fick många lite oväntade insikter om mig själv och verktyg för att förstå mig själv och andra bättre."
  • "Jag fick inblick i mitt agerande på andra sätt med hjälp av mina kurskompisar och handledare. Fick svar på varför jag reagerar som jag gör."
  • "Fick insikter om vad som gör att jag begränsar min utveckling."
  • "Jag kommer att våga ta för mig mer. Ser redan resultat."

 

Nyfiken på THE?

THE - The Human Element.
Vill du bli tryggare som person och som ledare?
Ta gärna kontakt med vår kursbokning!
Läs mer

 

En THE handledares betraktelse

Nyfiken på hur det är att vara THE handledare - Kurt Karlsson berättar om den fantastiska förmånen att få följa deltagarnas utforskande av sig själva.
Läs mer

 

THE Story

Historien om ett vinnande förhållningssätt enligt den amerikanske forskaren och psykologen Will Schutz. Vad skapar hinder eller framgång i arbetet. Vad påverkar en hel grupp?
Läs mer

 
Till sidan om THE