Vi möter

THE Story - historien om ett vinnande förhållningssätt

The Human Element - Productivity, Self Esteem and the Bottom Line är namnet på boken den amerikanske forskaren och psykologen Will Schutz skrev som en sammanfattning av sina studier av vad det är i mellanmänskligt beteende som antingen skapar hinder eller framgång i arbetet. Varje arbetsgrupp är ett system av parrelationer och det som sker i respektive par kommer att påverka hela gruppen.
Läs mer


En THE handledares betraktelse

”Vad får dig att orka hålla på som THE handledare är en fråga som ofta återkommer från deltagare på våra kurser? Det är ju långa dagar och många deltagare att hålla reda på, hur klara du av att hålla fokus och vara närvarande på det sätt som du gör? Det verkar som om du kommer ihåg allt vi säger och när vi har sagt det. Jag kommer inte ens ihåg vad jag själv har sagt bara för en liten stund sedan”
Läs mer


Ta kollektivt ansvar för mötet

Vi sitter i möten en signifikant del av vår arbetstid och kanske även på fritiden, men vi pratar nästan aldrig om möten och om vi gör det så är det oftast illa, säger Christoph Haug, mötesforskare vid Göteborgs universitet.
Läs mer


Maximera belöning - minimera hot

Som ledare kan du nå bättre resultat genom att känna till hur hjärnans hot- och belöningssystem fungerar.
– Det handlar både om att främja kreativitet, innovation, motivation och effektivitet, men framför allt om människors välmående, säger Eva Selleck, ledarskapskonsult.
Läs mer


Vinsten med vårt nätverk

Att nätverka innebär att bidra och tillsammans skapa sammanhang både för sig själv och andra. Det finns många myter kring nätverk, som att det blir ytligt, stressigt och tar en massa tid. Till liten nytta. Vi vill gärna utmana den bilden.
Läs mer


Bli medveten om rådande normer

Samma omedvetna mekanismer som utesluter kvinnor från vissa rum och vissa tjänster exkluderar också människor med utländsk bakgrund.
– Vi tror kanske att vi behandlar alla lika och få vill medvetet förtrycka någon annan, men mycket av det vi gör, gör vi utan att ens reflektera över det, säger René Leon Rosales, forskningsledare på Mångkulturellt Centrum i Fittja.
Läs mer


Hantera konflikter på ett konstruktivt sätt

Konflikter på arbetsplatser kan leda till att både verksamheten och individer blir lidande. Men det är inte vare sig realistiskt eller önskvärt att bygga bort alla konflikter. Det handlar snarare om hur vi hanterar de konflikter som uppstår, menar forskaren Thomas Jordan.
Läs mer


Var tydlig och skapa trygghet för att minska stressen

Pressen har ökat i arbetslivet. Men stressen handlar inte först och främst om arbetsmängden, utan om oro och rädsla, menar ledarskapsexperten Malin Trossing, som skrivit en ny bok om hur man kan bli en bättre ledare med hjälp av hjärnforskningen
Läs mer


If you are looking for real change to happen

Tänk om The Human Element är ett starkt svar på de utmaningar företag och organisationer står inför, idag och imorgon. Tänk om du och vi tillsammans kan vara en del av det svaret. För Ethan Schutz är det självklart.
Läs mer  (Artikel på engelska).

What if The Human Elelment is the answer to some of todays ’and tomorrows’ business challanges? What if we all can be part of the solution.
Read more


It’s all about connection

Det är människorna som gör jobbet och allt börjar med relation och kommunikation. The Human Element är både en skarp lösning på arbetslivets utmaningar och en mycket mänsklig livsfilosofi.
Läs mer  (Artikel på engelska).


Maximize your strengths and manage your weakness with LIFO

Bättre relationer, mer effektivt ledarskap och stärkt samarbete. En LIFO-kartläggning gör dig snabbt medveten om dina beteendemönster - både när du agerar balanserat och i mer konfliktfyllda situationer. Om detta och mer därtill berättar Niclas Folkesson på CoreCode, som är ny svensk agent för LIFO.
Läs mer (Artikel på engelska).


We offer the Main Key

Affärer görs av människor. Och det är människor som både skapar problem och lösningar. I Europa finns ett kompetent, erfaret nätverk av konsulter som gärna ger dig stöd att hitta dina lösningar. Nyfiken?
Läs mer  (Artikel på engelska).


Put People together and cooperate

Träffa vår holländske partner, Lambert De Haas och läs om hans reflektioner kring samarbete generellt och mer specifikt med CoreCode International (CCI). Vill du träffa honom personligen? Håll utkik på vår hemsida framöver, 2017 kör han Radical Collaboration tillsammans med CCIs Magdalena Helander. 
Läs mer  (Artikel på engelska)


What does The Human Element mean to you?

Möt 8 deltagare på The International Human Element Update.  
Läs mer


Coachande förhållningssätt frigör tid​

Eva Kara Posse är en av Sveriges mest erfarna coacher och coachutbildare.
Nu samarbetar hon med CoreCode och ansvarar för en internationell coachutbildning, som riktar sig till alla som vill leda genom att få medarbetarna att växa.
Läs mer


Hur tar du hand om din känslighet?

Ragnhild Larsson intervjuar ...


Hur länge räcker din ledarskapsutbildning?

Varje år utbildar CoreCode International ett stort antal chefer och ledare. Men vilken effekt får utbildningarna för individen och för organisationen?
Det ska forskaren Linda Palm ta reda på genom att följa deltagare i utbildningen The Human Element (THE).
Linda Palm är forskare på företagsekonomiska institutionen vid Uppsala Universitet och vill utveckla, fördjupa och sprida kunskap om mer och bättre feedbackflöde i våra organisationer.
Läs mer


Samarbete för högsta möjliga kvalitet

CoreCode International och Gällöfsta Perlan inleder ett samarbete för att upprätthålla en hög standard i UGL kurserna.
– Syftet är att ge våra deltagare högsta möjliga kvalitet. Det handlar bland annat om kursinnehåll, att vi följer de  riktlinjer som försvarshögskolan ställt upp så att UGL fortsätter att stå för hög kvalitet och vara en av Sveriges mest populära och bästa ledarutbildningar, säger Kurt Karlsson.
Läs mer


Samarbete för klimatsmarta organisationer

Klimatförändringarna ställer alla inför stora utmaningar, inte minst företagen. Därför inleder CoreCode International och 2050 ett samarbete med målet att skapa en planet i balans.
-Företagen har en väldigt viktig roll att spela i världens största förändringsprojekt, säger Markus Ekelund, vd och delägare på konsultföretaget 2050.
Läs mer


We are better together

We are better together and being together isn’t always easy.
– In the green zone we work to figure out ways in which to make relationships work better, so that we can be more effective with one another which leads to better health, greater productivity and more fun, says Celeste Blackman, international consultant and co-founder of The Green Zone Culture Group.
Läs mer

Att vara och verka olika

Hur tar du hand om din känslighet?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad
Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev